V kategorii Tea Tasting Competition museli účastníci soutěže v 10minutovém limitu určit několik druhů sypaných čajů při slepé degustaci. V kategorii Junior Mistr Kávy soutěžící připravovali espresso lungo, cappuccino a volný nápoj dle vlastního výběru. Hodnocení zahrnovalo i správné seřízení mlýnku na kávu a celkové nadšení pro přípravu kávy, které nám rozhodně nechybělo J. V kategorii Junior flair competition museli účastníci připravit cocktail s použitím povinné ingredience – Captain Morgan Original Spiced Gold za dodržení platných pravidel pro Junior Flair Competition danými Českou barmanskou asociací. Studenti se zapojili také do soutěže, kde museli správnou technikou načepovat pivo výčepním kohoutkem CELLI a kulovým výčepním kohoutkem typu „Nostalgie“ v rámci Junior Beer Competition. Nechyběl ani vědomostní test v oblasti výroby a servisu piva, na který měli účastníci 30 minut.
Sice jsme letos nebyli na bedně, ale každá zkušenost je dobrá a co není letos, může být příště!! Rozhodně si naši studenti akci velmi užili.
Na jaře jedeme zase a už se moc těšíme J
Ing. Petra Drábková,
učitelka odborných předmětů, vedoucí akce